Rakouská dýňová polévka s koprem
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g Dýně hokkaidó
- 2 brambory
- 1 cibule
- svazek čerstvého kopru (popř. 2PL mraženého)
- 1 zakysaná smetana
- 1 PL sádla
- 1,5 l vývaru
- sůl
- pepř
Postup Rakouská dýňová polévka s koprem
Postup přípravy receptu
-
Dýni a brambory nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme dýni a brambory a orestujeme.
Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.
Vaříme cca 15 minut a poté vše dohladka rozmixujeme. Dochutíme.
Do každého talíře s polévkou vložíme velký kopeček zakysané smetany smíchané s koprem.
Případně smetanu s koprem přidáme ještě před servírováním k polévce, promícháme a pouze prohřejeme.