Rakouská dýňová polévka s koprem

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g Dýně hokkaidó
2 brambory
1 cibule
svazek čerstvého kopru (popř. 2PL mraženého)
1 zakysaná smetana
1 PL sádla
1,5 l vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dýni a brambory nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky.

  2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme dýni a brambory a orestujeme.

  3. Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.

  4. Vaříme cca 15 minut a poté vše dohladka rozmixujeme. Dochutíme.

  5. Do každého talíře s polévkou vložíme velký kopeček zakysané smetany smíchané s koprem.

  6. Případně smetanu s koprem přidáme ještě před servírováním k polévce, promícháme a pouze prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!