Rajská polévka s řapíkem

Recepty, Polévky

Suroviny

8 středně velkých rajčat
1 cibule
6 řapíků z řapíkatého celeru
2 bobkové listy
sůl
mletý pepř
máslo
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Rajčata přepůlíme, cibuli nakrájíme na čtvrtky a řapíky na delší kousky.

  2. Vše dáme do hlubšího hrnce, přidáme bobkový list, osolíme a zalijeme horkou vodou.

  3. V obyčejném hrnci pod pokličkou vaříme na slabém plameni 20minut. V papiňáku nám postačí od doby varu vařit na slabém plameni 5minut.

  4. Z vývaru odstraníme bobkové listy, vše ponorným mixérem rozmixujeme a poté ještě přes hustý cedník propasírujeme.

  5. Propasírovaný vývar doplníme horkou vodou na námi požadovanou hustotu, dle potřeby dochutíme pepřem a solí a přidáme kousek másla.

  6. Necháme projít varem a podáváme s nudlemi, kapáním, nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!