Rajčatový kuřecí guláš s fazolkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa
1 velká cibule
1 plechovka sekaných rajčat - 400 gramů
250 g zelených fazolek
1 větší stroužek česneku
snítka tymiánu
sůl nebo natur kuřecí bujón
1 lžíce adžika koření nebo čubrica
olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata. Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, které přidáme k cibuli, osolíme (případně použijeme bujón) a okořeníme a smažíme do zatažení. Pak přidáme jemně nasekaný česnek s tymiánem, vše necháme rozvonět. Nakonec přilijeme sekaná rajčata, promícháme a krátce podusíme, postačí 10 minut.

  2. Do hrnce přisypeme očištěné, pokrájené fazolky (lze použít i mražené) a dodusíme do změknutí fazolek na skus. Z guláše vyndáme vyvařenou snítku tymiánu, dle chuti dosolíme, případně opepříme a můžeme podávat.

  3. Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami či pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!