Pudinkový závin s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g listového těsta
5 cukrářských piškotů
1 vejce na potření
moučkový cukr na posypání
Pudinková náplň:
0,5 l mléka
2 vanilkové pudinky v prášku
2 lžíce cukru
Jablečná náplň:
4 větší jablka
120 g nasekaných vlašských ořechů
2-3 lžíce cukru
hrst rozinek
1 sáček skořicového cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička rumu

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, pudinkového prášku a dvou lžic cukru uvaříme hustý pudink, který necháme vychladit. Jablka nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich šťávu, přidáme cukr (dle chuti a kyselosti jablek), vlašské ořechy, propláchnuté rozinky, které namočíme do horké vody a přidáme do ní lžičku rumu, skořicový cukr a skořici.

  2. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát silný asi 5 mm a poté ho pokryjeme vrstvou vychladlého pudinku, který rozetřeme po celém těstě. Posypeme ho rozdrcenými piškoty a ty pokryjeme vrstvou ochucených a na kousky pokrájených jablek.

  3. Těsto opatrně svineme a okraje přitlačíme k sobě, aby se závin při pečení nerozvinul. Závin položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby, kterou jsme předehřáli na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!