Pudinkové šneky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
40 g cukru krupice
20 g rozpuštěného másla
15 g čerstvého droždí
140 ml mléka
špetka soli
1/2 vejce
Náplň:
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
l lžička cukru
rozinky
1 lžíce rumu
Na potření:
1/2 vejce
1 lžička vanilkového cukru
1 lžíce mléka

Postup přípravy receptu

  1. Ručně nebo v pekárně zaděláme těsto a dáme ho kynout, asi půl hodiny.

  2. Mezitím uvaříme pudink, ochutíme lžící rumu a necháme ho trochu za občasného promíchání vychladnout. Vykynuté těsto rozválíme asi na 30 x 20 cm, potřeme ho pudinkem, posypeme rozinkami (nejlépe předem namočenými v rumu) a smotáme jako roládu. Ostrým nožem, ale ještě lépe nití, (jako knedlík) roládu nakrájíme na plátky silné 1,5 cm.

  3. Jednotlivé šneky rozložíme na 2 plechy vyložené pečícím papírem, potřeme zbylou půlkou vejce, ve kterém jsme rozšlehali cukr a mléko. Na plechu necháme kynout dalších asi 15 minut, pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180°C asi 15-20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!