Pstruží filé v koprové smetaně

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filátka ze pstruha
citron
100 ml smetany ke šlehání
čerstvá petrželka
čerstvý kopr
sůl
pepř
máslo + olej

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné filé osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Vetřeme nasekanou petrželku. Rozehřejeme kousek másla s kapkou oleje a přidáme filátka kůží dolů. Přihodíme k tomu 2 kolečka citronu.

  2. Krátce opečeme z obou stran a i s citronem vytáhneme. Do výpeku přilijeme smetanu a nasekaný kopr. Povaříme asi dvě minuty do zhoustnutí.

  3. Servírujeme omáčku a na to položíme rybičku.

  4. Podáváme s uvařenými brambory a opečeným citronem nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!