Pstruh s citronem a tymiánem

Recepty, Ryby

Suroviny

pstruh
1 cibule
1 citrón
máslo
tymián (nejlépe čerstvý)
sůl
pepř
sladká paprika
rybí koření
pečící papír
na přílohu:
brambory
máslo
mléko
pažitka
zelenina podle chuti (rajče, okurka, paprika...)

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha pořádně umyjeme ve vodě. Osolíme, opepříme a dochutíme paprikou z venku i uvnitř. Dovnitř dáme rybí koření.

  2. Do mističky dáme: ½ citrónu nakrájeného na poloviční plátky, stejně tak i cibulku a nadrobno nasekaný tymián.

  3. Všechno v misce promícháme a směsí naplníme pstruha.

  4. Na plech dáme pečící papír, položíme pstruha a na něj plátky másla.

  5. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme pozvolna do zlatova na obou stranách. Díky pečícímu papíru se ryba lehce dá otočit. Pstruha ozdobíme zbylým citrónem.

  6. Příloha: do uvařených brambor dáme, nasekanou pažitku, tak 2 plátky másla a trochu mléka. To celé rozšťoucháme. Můžeme podávat se zeleninou, nakrájeným rajčetem, okurkou, paprikou podle toho na co je chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!