Přírodní srdíčko z papiňáku 2 x jinak

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 vepřové srdíčko
10 dkg slaniny vcelku
1 PL oleje
1 cibule
1 hrst sušených hříbků
1 kostka zeleninového bujonu nebo Masoxu
1 zarovnaná PL hladké mouky
sůl
pepř
zelené bylinky- na dochucení
Na druhý recept:
1 malou konzervu hrášku bez nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové srdíčko si opláchneme, odstraníme případné sraženiny a tuk a nakrájíme si ho na delší, tenčí nudličky.

  2. Slaninu nakrájíme na širší špalíčky, cibuli na půlměsíčky a v hrnci na PL oleje 3 minutky orestujeme. Přidáme nakrájené srdíčko a sušené hříbky, které když vaříme v papiňáku, tak nemusíme předem namáčet, vše promícháme, až se maso zatáhne (dostane takovou šedavou barvu).

  3. Zalijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu, pokud chceme a máme snítku libečku, můžeme přidat, hrnec uzavřeme a až začne moc syčet, stáhneme plamen na minimum a pod tlakem vaříme 20 minut. Poté odstavíme bokem, odpustíme ventilem tlak, otevřeme a vmícháme hladkou mouku rozmíchanou v 1-2 dl studené vody- záleží, kolik chceme mít šťávy a necháme 5 minut bez pokličky provařit.

  4. Pak si odebereme polovinu hotového jídla a do druhé půlky vmícháme hrášek bez nálevu a ještě chvilku provaříme. 3. verze- místo vody přimícháme s moukou smetanu na vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!