Čokoládové muffiny bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky rýžové mouky (300 g)
2/3 hrnku cukru (100 g)
2 lžičky kakaa
1 lžička solamylu
1/4 lžičky xanthanu
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1/3 šálku oleje
1 šálek rýžového mléka
1 lžička jablečného octa
50 g čokolády (nasekané)

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme všechny suché ingredience a poté teprve vmícháme suroviny tekuté.

  2. Těsto nandáme lžící do formiček na muffiny a pečeme při 150°C asi 30-40 minut (zkoušíme špejlí). Pokud používáme silikonové formičky, necháme v nich muffiny zchladnout a teprve poté je vyndáme.

  3. Při pečení v teflonové formě vyložené papírovými košíčky velmi opatrně vyndáme krátce po upečení, aby se muffiny nezapařily. Pracujeme však opatrně, bezlepkové těsto se rádo sráží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!