Přírodní kotletka s liškami a řapíkatým celerem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
2 PL vepřového sádla
3 stroužky česneku
sůl
koření na vepřovou pečeni
2 řapíky řapíkatého celeru
lišky
1 bílá cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, okořeníme a necháme v chladu uležet můžeme klidně i přes noc.

  2. Na pánvi si rozehřejeme 1 PL sádla, na které dáme rozmačkaný česnek, aby nám sádlo pěkně ovoněl.

  3. Na takto připraveném sádla kotlety zprudka opečeme z obou stran. Pak oheň ztlumíme mírně podlijeme teplou vodou a dusíme do měkka.

  4. V jiné pánvi si rozehřejeme druhou lžíci sádla, orestujeme si cibuli, přidáme lišky a necháme chvilku podusit.

  5. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, osolíme a ještě chvilku dusíme. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninou, kterou máme doma.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!