Přílohové kedlubny s fazolkama

Recepty, Přílohy

Suroviny

2 větší kedlubny
2 hrsti fazolek
1 cibule
1/2 kostky masoxu
pepř
drcený kmín
olej
sůl
pažitka
Na jíšku:
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na proužky dlouhé jako fazolky, cibuli nakrájíme nadrobno. Pak ji osmažíme na oleji, přidáme kedlubny, za chvíli zalijeme malým množstvím vody, vhodíme masox a dusíme.

  2. Asi v polovině dušení přidáme fazolky, dosolíme, opepříme a z mouky a másla si uděláme jíšku, kterou naředíme málo vodou a kedlubny zajíškujeme, promícháme a provaříme, nakonec vhodíme nakrájenou pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!