Portobello steak

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 žampiony Portobello
2 stroužky česneku
1 cibule šalotka
1 chilli paprička
1 plátek ementálu
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, zbavíme torza nožičky a oloupeme. Česnek utřeme se solí, a smícháme se lžicí olivového oleje.

  2. Rozpálíme vhodnou steakovou pánev, kterou pokapeme trochou olivového oleje. Žampiony potřeme z obou stran, ale hlavně ze spodní strany směsí česneku, soli a oleje. Jakmile je pánev rozpálena, tak vložíme žampiony a stáhneme teplotu. Necháme opékat z každé strany cca 7 minut – pokud jsou houby opravdu velké, můžeme chvilku přiklopit pokličkou.

  3. Jakmile jsou žampiony opečeny a tepelně upraveny, tak je dáme bokem a udržujeme teplé. Na jeden žampion položíme plátek ementálu a necháme rozpustit. Na výpeku si orestujeme jemně nasekanou šalotku a nasekanou chilli papričku. Servírujeme polité výpekem s šalotkou a chilli papričkou. Příloha rozpečená bagetka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!