Pórkovo květákový krém

Recepty, Polévky

Suroviny

pórek
květák
česnek
tvrdý sýr
kmín
sůl
pepř
vegeta
vývar
máslo
hladká mouka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Orestujeme na másle nakrájený na hrubo pórek a celé stroužky česneku,osolíme, opepříme, přidáme kmín, přidáme květák rozdělený na růžičky.

  2. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté si vyndáme par růžiček a zbytek rozmixujeme.

  3. Znovu zahřejeme, pokud je třeba zahustíme trošku máslovou jíškou a přidáme zbylé malé růžičky květáku.

  4. Dochutíme, pokud je potřeba a na talíři servírujeme s kopičkou strouhaného sýra, orestovanými plátky česneku a sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!