Pomerančovo-citronový džus
Recepty, NápojeSuroviny
- 4 velké pomeranče i s kůrou
- 2 citrony i s kůrou
- 500 g mrkve, 75 g cukru
- 50 g kyseliny citronové
- voda
Postup Pomerančovo-citronový džus
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče a citrony si vydrbeme kartáčkem do čista, vyndáme jadýrka a nařežeme na hrubé kusy do většího hrnce, mrkev očistíme, nakrájíme a přidáme do hrnce.
Zalijeme vodou, aby byly suroviny potopené a vaříme v hrnci tak 2 hodiny, až se vše rozpadá, nebo v tlakovém hrnci 1 hodinu.
Dáme zchladnout a zatím si svaříme 8 litrů vody, cukr a kyselinu citronovou, pak dáme také chladnout.
Hrnec s ovocem a mrkví přecedíme, zbytek rozmixujeme, nebo vymačkáme přes plátýnko. Necháme úplně vychladnout, smícháme všechno dohromady, zamícháme a stáčíme do čistých lahví a uchováváme v chladnu i v lednici.