Dršťková polévka - dnes s baby mrkvičkou, kousky masa a rajčátkama

Recepty, Polévky

Suroviny

750 g předvařených hovězích drštěk
100 g uvařeného uzeného masa
60 g slaniny
1 cibule
petrželka nebo libeček
2 stroužky česneku
6 baby mrkviček
50 g hladké mouky
vývar z drštěk
pepř
sůl
chilli paprička
2 PL sušených rajčátek
gulášová paprika

Postup přípravy receptu

  1. Dobře očištěné a v teplé vodě proprané předvařené hovězí dršťky nakrájíme na menší kousky a dáme povařit, nejlépe do tlakového hrnce.

  2. Vodu po dovaření ještě osolíme a vše přecedíme, měkké dršťky zchladíme studenou vodou.

  3. V druhém hrnci si rozškvaříme slaninku, pokrájenou na malé kostičky, na ni dáme zpěnit červenou gulášovou papriku a pokrájenou cibuli, 2 lžíce nakrájených sušených rajčátek, česnek.

  4. Když se všechny suroviny pěkně spojí, pak vše zasypeme hladkou moukou a promícháme.

  5. Zalijeme vývarem z drštěk a přidáme baby mrkvičky.

  6. Necháme ještě chvíli povařit, aby byly mrkvičky měkké a nakonec už jen přidáme chilli papričku /není nutná, jen pro pikantní chuť/ a zpět vložíme i uvařené drštky, pokrájené uzené maso a polévku dochutíme majoránkou, solí, pepřem, petrželkou nebo libečkem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!