Mušle na cideru

Recepty, Mořské plody

Suroviny

1 kg slávek
2 lžíce chuťově neutrálního oleje
1/2 pórku
3 jarní cibulky
1/2 bulvy fenyklu
0,33 l suchého cideru
2 citróny
1/2 svazku hladkolisté petržele
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistěte. Pórek, bílé části cibulek a fenykl nakrájejte.

  2. Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se, vyhoďte je. Odstraňte vousy. Mušle propláchněte studenou vodou, nemáčejte je příliš, ztratily by chuť moře.

  3. Do hluboké pánve vlijte olej, vsypte zeleninu a nechte zavadnout. Zalijte ciderem a duste asi 7 minut. Přidejte mušle a zakryjte. Za občasného potřásání vařte, dokud se mušle neotevřou, zavřené vyhoďte.

  4. Přidejte citrónovou šťávu, opepřete, posypte nasekanou petrželkou a nadrobno nakrájenou zelenou částí cibulky, případně osolte a podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!