Pomazánka z červené řepy

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 červená řepa
voda
3 natvrdo uvařené vejce
2 lžíce majolky
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cviklu umyjeme, vložíme do tlakového hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená. Stačí variť 15 minút od natlakovania hrnca.

  2. Po uvarení necháme samovoľne tlak z hrnca uniknúť (neotvárať nasilu!!). Potom cviklu vyberieme a necháme vychladnúť.

  3. Vychladnutú ošúpeme a konce odkrojíme. Vychladnutú, ošúpanú cviklu postrúhame na jemnom strúhadle.

  4. Pridáme uvarené a ošúpané vajíčka, postrúhané. Pridáme horčicu a majolku a dobre vymiešame. Nakoniec dochutíme soľou (ak treba) a čiernym korením, premiešame a môžeme natrieť na chlieb. K nátierke sa hodí aj nakrájaná cibuľa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!