Super domácí paštika

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

4 kg vepřového laloku bez kůže
2 kg vepřových jater zbavených blan
0,5 kg uzeného špeku
1 kg cibule
2 paličky česneku
mleté nové koření
pepř
podravka nebo Kucharek koření do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme laloky na malé kousky, aby se daly za tepla dávat do mlýnku na maso. Dáme na plech, přidáme 3/4 kg cibule a česnek, který dáme pod lalok aby se nám nespálil.

  2. Zasypeme grilovacím kořením, přidáme vodu a dáme péct asi na 200°C, dokud lalok nebude úplně rozpečený.

  3. Mezitím zbavíme játra blan a rozmixujeme je. Játra dáváme do většího hrnce.

  4. Špek vysmažíme dozlatova a na špeku pak osmažíme zbytek cibule. Pomeleme upečený lalok a špek s cibulí, vše přidáváme do hrnce s játry.

  5. Mastné z plechu scedíme do hrnce a cibuli pomeleme a přidáme tam též.

  6. Pak tyčovým mixérem vše promícháme a ochutíme polévkovým kořením, které je dost slané, takže nesolíme.

  7. Pak dáme do sklenic asi 2 cm od vrchu a na 100°C vaříme 2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!