Polévkový krém z mrkve, chřestu, cibule a pórku

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g cibule
200 g mrkve
150 g chřestu (chřest, který už není měkký a šťavnatý)
1 pórek
zbytky paprik zelených nebo červených
pepř
kmín
zeleninový bujon
kari koření nebo jiné koření
petrželka na ozdobení
smažený hrášek
2 vejce
1 lžíce strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny pokrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody se zeleninovým bujonem do měkka.

  2. Pak necháme vše ochladit a postupně rozmixujeme do krémovité hmoty.

  3. Pak dáme zpět do nádoby a dovedeme k varu a přidáme a zašleháme vejce a ochutíme kořením a bylinkama. Zdobíme již v talíři mimo jiné lžící strouhaného sýra. Je třeba déle mixovat, aby bylo vše jako např. konzistence pudingu nyní ale ze zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!