Polévkový krém z mrkve, chřestu, cibule a pórku
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g cibule
- 200 g mrkve
- 150 g chřestu (chřest, který už není měkký a šťavnatý)
- 1 pórek
- zbytky paprik zelených nebo červených
- pepř
- kmín
- zeleninový bujon
- kari koření nebo jiné koření
- petrželka na ozdobení
- smažený hrášek
- 2 vejce
- 1 lžíce strouhaného sýra
Postup Polévkový krém z mrkve, chřestu, cibule a pórku
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny pokrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody se zeleninovým bujonem do měkka.
Pak necháme vše ochladit a postupně rozmixujeme do krémovité hmoty.
Pak dáme zpět do nádoby a dovedeme k varu a přidáme a zašleháme vejce a ochutíme kořením a bylinkama. Zdobíme již v talíři mimo jiné lžící strouhaného sýra. Je třeba déle mixovat, aby bylo vše jako např. konzistence pudingu nyní ale ze zeleniny.