Polévka z pečených kaštanů

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g jedlých kaštanů
1 menší cibule
2 plátky zázvoru
30 g másla
2 řapíky celeru
1 litr zeleninového vývaru
100 ml mléka
2 lžíce kaštanové mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kaštany nařízneme na vypouklé straně do křížku. Rozložíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Kaštany by měly začít praskat.

  2. Jakmile jsou kaštany upečené, oloupeme je a nakrájíme na větší kousky.

  3. Mezitím si na másle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.

  4. Po chvilce přidáme nakrájený zázvor, celer, kaštany a ještě chvilku restujeme.

  5. Vše zalijeme vývarem a vaříme až budou kaštany měkké.

  6. Polévku rozmixujeme na hladký krém.

  7. Nakonec polévku zahustíme kaštanovou moukou, kterou jsme si rozmíchali v mléce. Ještě chvilku provaříme, ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!