Polévka z hlívy ústřičné se zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší cibule
1/4 celeru
1 mrkev
1 petržel
200 g hlívy ústřičné
1 lžíce másla
1 česnek
1 lžíce mleté papriky
2 lžíce instantní jíšky
špetka soli
pepře
majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na tenké plátky, mrkev, celer, petržel na kostičky. Drobně pokrájíme nožičky hlívy.

  2. Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme ostatní pokrájenou zeleninu, nožičky hlívy, mletou papriku. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka.

  3. Pak přidáme pokrájené hlavičky hlívy a ještě povaříme.

  4. Zahustíme instatní jíškou, dle chuti osolíme, opepříme a okořeníme utřeným česnekem a trochou majoránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!