Polévka z červené čočky s kokosovým mlékem

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g červené čočky
200 ml kokosového mléka
2 lžičky kari koření
čerstvý zázvor (cca 4 cm)
chilli vločky
1 lžíce rybí omáčky
zeleninový vývar
čerstvý koriandr
hladkolistá petržel
limetka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Přidáme drobně nakrájený zázvor, kari a chilli vločky.

  2. Před koncem vlijeme kokosové mléko, ochutíme rybí omáčkou a ještě krátce povaříme. Na závěr hustě posypeme nakrájenými lístky koriandru a petrželky a zakápneme limetkou. Můžeme ještě doplnit čerstvě mletým chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!