Polévka s červenou čočkou

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g červené čočky
1 cibule
2 stroužek česneku
2 rajčata
půl lžičky Garam masala
2cm čerstvého zázvoru
lžice másla
1lt zeleninového vývaru
lžice citronové šťávy
zakysaná smetana
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čočku pořádně propláchneme studenou vodou.

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a zázvor na tenké proužky.

  3. Rajče ponoříme na chvilku do horké vody, sloupneme slupku a nakrájíme na větší kostky.

  4. Do hrnce si dáme rozehřát máslo, na kterém osmahmene cibuli, česnek a zázvor asi 4 minuty. Poté přidáme čočku a rajče, posypeme kořením a osmahnene další 3 minuty. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.

  5. Polévku osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Pro zjemnění přidáme na talíř lžičku zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!