Pohankový guláš s kuřecím masem a zeleninou
Recepty, OstatníSuroviny
- 2,5 hrnku pohanky
- 4,5 hrnku vody (nebo zeleninový vývar)
- 250 g kuřecího masa
- 4 stroužky česneku
- 1 jarní cibulka
- 2 červené cibule
- 2 větší mrkve
- 5 brambor
- 1 PL olivového oleje
- Koření:
- sůl
- 4 kuličky černého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- majoránka podle chuti
- 1,5 PL červené mleté papriky
Postup Pohankový guláš s kuřecím masem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Propláchnutou pohanku zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a necháme nabobtnat. Na olivovém oleji osmahneme pokrájené cibule (červenou i jarní cibulku). Přidáme na malé kousky pokrájené kuřecí maso a koření. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku. Orestujeme a přidáme vodu.
Dusíme doměkka. Než je maso měkké, přidáme pokrájené brambory. Nakonec vyjmeme bobkový list, nové koření a celý pepř. Nádobu odstavíme, přidáme procezenou pohanku, rozetřený česnek a majoránku. Zdobíme petrželkou.