Pohankovo-ovesný hamburger

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 g pohanky
2 hrsti ovesných vloček
100 g sýru Eidam
rajče
zelená paprika
červená cibule
plnotučná hořčice
Harissa
sůl
pepř
červená paprika
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku v hrnci propláchneme, zalijeme vodou přibližně 1cm nad.

  2. Dáme na plotnu, jakmile voda začně vřít, vypneme, přihodíme ovesné vločky, zamícháme, přiklopíme poklicí a vložíme do peřin než pohanka naboptná.

  3. Do vychladlé směsi přidáme nastrouhaný sýr, koření a trochu strouhanky.

  4. Tvoříme placky, které obalíme ve vejci a strouhance a smažíme na oleji.

  5. Rozkrojené housky z jedné strany namažeme harissou, položíme placku, navrch cibuli, rajčata a papriku, vrchní část housky mažeme hořčičí a přimáčkneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!