Pohankové palačinky s mletým masem a špenátem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Palačinkové těsto:
150 g pohankové mouky
300 g vody
špetka soli
sádlo (na pánev pro smažení)
Náplň:
200 g vepřového mletého masa
200 g špenátu
sádlo (na pánev pro smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku s vodou, přidáme špetku soli a řádně vymícháme hladké těsto. Pánev potřeme sádlem a palačinky upečeme. Palačinky se snažíme dělat tenké, vyšší by se mohly při zavinutí trhat.

  2. Špenát (použila jsem granule) dáme ve vodní lázni úplně rozmrazit a vymačkáme z něj přes cedník přebytečnou vodu.

  3. Na pánev dáme sádlo (kdo má rád, může dát i cibuli) a mleté maso pozvolna opékáme. Když je maso zatažené, přidáme špenát a ještě chvíli společně opekáme. Na palačinky dáme náplň a zavineme je.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!