Pohankové halušky se žampionovou omáčkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Halušky:
250 g pohankové mouky
1 vejce
sůl
voda (cca 200 ml)
Omáčka:
300 g žampionů
1 cibule
200 g šunky
50 g tvrdého sýra
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce bazalky
2-3 lžíce smetany
100 ml bílého jogurtu
olej
sůl (já už nepřidávam)

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na halušky vypracujeme na cesto. Musí byť také husté ako na noky. Halušky zavárame do vriacej osolenej vody a cca 2 min povaríme jemným varom. Scedíme.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky narezané šampiňóny a 10 min podusíme.

  3. Pridáme na rezance narezanú šunku a nastrúhaný syr, smotanu, sójovú omáčku a za stáleho miešania na slabom plameni varíme, kým sa syr nerozpustí.

  4. Do odstavenej omáčky vmiešame bazalku a jogurt.

  5. Na tanier dáme halušky a prelejeme omáčkou. Ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!