Pohanková kaše k snídani - raw

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek pohanky
1 hrnek vlašských (či jiných) ořechů
2 zelená jablka zbavená jadřinců a bubáka
pomerančová šťáva z 1 pomeranče
1/3 lžičky mletého kardamomu (opatrně, ať to s ním nepřeženete)
1/2 lžičky mleté vanilky či vanilkového extraktu
Ke kaši:
cokoli, co máte rádi, např.:
čerstvé ovoce
máta
meduňka
ořechy (kokos)
semínka
sušené ovoce
drcené kakaové boby
acai
marmeláda (ideálně čerstvá z chia semínek)
vločky
ořechové máslo
už mě nic dalšího nenapadá

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte.

  2. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli používáte ponorný mixér, jablka nakrájejte na menší kousky) a rozmixujte dohladka.

  3. Přendejte spolu s ovocem, ořechy apod. do čistých (ideálně vařící vodou vypláchnutých) dobře uzavíratelných skleniček. Skladujte v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!