Pohanková kaše k snídani - raw
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 hrnek pohanky
- 1 hrnek vlašských (či jiných) ořechů
- 2 zelená jablka zbavená jadřinců a bubáka
- pomerančová šťáva z 1 pomeranče
- 1/3 lžičky mletého kardamomu (opatrně, ať to s ním nepřeženete)
- 1/2 lžičky mleté vanilky či vanilkového extraktu
- Ke kaši:
- cokoli, co máte rádi, např.:
- čerstvé ovoce
- máta
- meduňka
- ořechy (kokos)
- semínka
- sušené ovoce
- drcené kakaové boby
- acai
- marmeláda (ideálně čerstvá z chia semínek)
- vločky
- ořechové máslo
- už mě nic dalšího nenapadá
Postup Pohanková kaše k snídani - raw
Postup přípravy receptu
-
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte.
Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli používáte ponorný mixér, jablka nakrájejte na menší kousky) a rozmixujte dohladka.
Přendejte spolu s ovocem, ořechy apod. do čistých (ideálně vařící vodou vypláchnutých) dobře uzavíratelných skleniček. Skladujte v lednici.