Pohankoto ze zeleniny a kuřecího masa v majoránce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí steak
1 lžíce olivového oleje (na naložení masa)
3 snítky čerstvé majoránky
2 stroužky česneku
mořská sůl
pepř
mleté koření dle chuti
chilli papričky -nemusí být
tvrdý sýr
kousek řapíkatého celeru
kousek pórku
4-5 cherry rajčat
1/2 zelené papriky
1 lžíci olivového oleje pod maso a zeleninu
1/2 hrnku pohanky
1 hrnek převařené horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí steak si nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou majoránku a 2 utřené stroužky česneku.

  2. Osolíme podle chuti mořskou solí a necháme uležet do druhého dne v lednici.

  3. Půl hrnku pohanky si propláchneme a zalijeme horkou vodou z konvice.

  4. Přikryjeme poklicí, kastrůlek zabalíme do útěrky a vložíme do peřin, kde nám dojde.

  5. Na oleji si zprudka orestujeme kuřecí kostičky, přihodíme na kousky nakrájenou papriku, na čtvrtky nakrájená rajčátka, kousek pórku nakrájeného na kolečka a taktéž na kolečka nakrájeného řapíkatého celeru. Zeleninu necháme mírně zavadnout, okořeníme čili papričkami a přidáme již měkkou pohanku.

  6. Vše promícháme, prohřejeme, podle potřeby dosolíme a podáváme. Na talíři posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!