Lilková pizza s prefermentem

Recepty, Pizzy

Suroviny

na preferment:
90 g vody
90 g pšeničné chlebové mouky
ždibíček droždí (asi jako hlavička sirky velký)
dále:
80 g vody
3 lžíce oleje
210 g hladké mouky
lžička soli
Náplň:
sugo (rajčatová omáčka)
střední lilek
bazalka
olivový olej
mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. ze surovin na preferment umícháme hladké těstíčko, které necháme zakryté asi 10-12 hodiny kynout.

  2. Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho kynout přibližně 60-100 minut. Vykynuté těsto rozválíme na plech s pečící fólií a znovu necháme nakynout. Pak potřeme lehce česnekem, tenčí vrstvou suga, posypeme oreganem nebo bazalkou, poklademe tenkými kolečky omytého lilku a zapečeme ve vyhřáté troubě (220-230°C).

  3. Téměř upečenou pizzu ještě z trouby vytáhneme, poklademe mozzarellou a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!