Podzimní dýňový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
125 g másla
75 g cukru
1 žloutek
špetka soli
Náplň:
1/2 dýně - nejlépe Hokkaido, (měli bychom získat 2 hrnky pyré)
200 ml zakysané smetany
2 lžíce medu
2 hrsti vlašských ořechů
70 g brusinek
citronová šťáva
2-3 lžíce cukru nejlépe přírodního
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho v ledničce asi 1 hodinu odpočinout.

  2. Dýni očistíme, vložíme do vařící vod a vaříme cca 20 minut. Vyndáme ji z vody, necháme zchladnout a nastrouháme nebo rozmačkáme vidličkou.

  3. Zakápneme citronovou šťávou a promícháme se zakysanou smetanou, medem, cukrem, brusinkami a nakonec vejci.

  4. Těsto rozválíme, vyložíme kulatou formu, posypeme hrubě podrcenými ořechy, rozložíme dýňovou náplň a dáme péct na 180° asi 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!