Poctivá bramboračka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 velké brambory
půl hrnku sušených hub
1 velká mrkev
1 petržel
1 cibule
2 stroužky česneku
lžíce sádla
koření- sůl, pepř, drcený kmín
bobkový list, nové koření
hladkolistá petržel nebo kudrnka
0,5 hrnku drcených ovesných vloček na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibulku a česnek, namočíme si houby cca na 15 minut do misky s vodou, aby nabobtnaly. Když máme cibulku a česnek dozlatova, tak přisypeme půl hrnku drcených vloček (nebo koupíme jemné vločky), opražíme dozlatova a poté přilijeme houby i s vodou, která nám polévku hezky obarví nahnědo.

  2. Zamícháme a minutku povaříme, potom zalijeme vroucí vodou, dáme koření: sůl, pepř, bobkový list, nové koření a drcený kmín, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, kořenovou zeleninu, kterou nastrouháme nahrubo, aby se uvařila dříve než brambory a vaříme cca 10 minut. Nakonec přidáme zelenou petrželku a můžeme podávat


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!