Plněný vepřový bok Stenly

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového boku
sůl
drcený kmín
6 stroužků česneku nakrájeného na plátky či nahrubo
4 cibule nakrájené na čtvrtky
nádivka:
1 lžíce másla či oleje
1 menší cibule nakrájená na jemno
5 plátků mortadely nakrájené na kostičky
2 poloviny naložené červené kapie nakrájené na kostičky
4 vejce
hrneček strouhaného sýra např. Eidam
petrželka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do vepřového boku uděláme kapsu, na kůži nakrájíme mřížku, celý bok osolíme, pokmínujeme i uvnitř kapsy. Kapsu naplníme nádivkou a zašijeme. Dáme na vytřený pekáč olejem a kolem poklademe cibuli a česnek.

  2. Podlijeme vodou a přikryté pečeme při 200°C doměkka. Poté odklopíme a necháme zčervenat. V případě potřeby podléváme vodou.

  3. Poté maso vyndáme a šťávu zahustíme jíškou nebo zaprášíme moukou a provaříme.Podáváme s bramborovou kaší.

  4. Nádivku uděláme tak, že na rozehřáté máslo dáme usmažit cibulku dorůžova, pak přidáme mortadelu a prohřejeme. Přidáme vejce,osolíme a opepříme a necháme srazit. Necháme trochu prochladnout a přidáme sýr, kapii a petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!