Plněný bůček v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 500 g libového bůčku
- 1 plátek šunky
- 1 nožička párku
- sýr Eidam nebo něco podobného
- sardelová pasta
- koření podle vlastního výběru
- 1 cibule
- 1 řepík celeru
- 4 žampiony
- 1/2 sáčku zmražené Mexické směsi
- sůl
- lžička hladké mouky na zahuštění
- olej na vystříkání hrnce
Postup Plněný bůček v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Do bůčku vyřízneme kapsu, kterou potřeme sardelovou pastou, položíme šunku, párek a sýr. Kapsu zavřeme a zajistíme párátky nebo špejlí.
Pomalý hrnec vystříkáme olejem, dáme cibuli nakrájenou na proužky, na ní maso a zasypeme celerem nakrájeným na kousky a žampiony, ještě trochu okořeníme, mírně posolíme a pomalíme 3 hod.
Po této době maso vyjmeme a zeleninu zahustíme lžičkou mouky rozmíchané ve vodě.