Plněný bůček v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

500 g libového bůčku
1 plátek šunky
1 nožička párku
sýr Eidam nebo něco podobného
sardelová pasta
koření podle vlastního výběru
1 cibule
1 řepík celeru
4 žampiony
1/2 sáčku zmražené Mexické směsi
sůl
lžička hladké mouky na zahuštění
olej na vystříkání hrnce

Postup přípravy receptu

  1. Do bůčku vyřízneme kapsu, kterou potřeme sardelovou pastou, položíme šunku, párek a sýr. Kapsu zavřeme a zajistíme párátky nebo špejlí.

  2. Pomalý hrnec vystříkáme olejem, dáme cibuli nakrájenou na proužky, na ní maso a zasypeme celerem nakrájeným na kousky a žampiony, ještě trochu okořeníme, mírně posolíme a pomalíme 3 hod.

  3. Po této době maso vyjmeme a zeleninu zahustíme lžičkou mouky rozmíchané ve vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!