Plněné žampiony ve veselé peřince

Recepty, Houby

Suroviny

8 velkých žampionů
na náplň:
-----------
200 g vepřového mletého masa
150 g nahrubo nastrouhaného sýra eidam
1 najemno pokrájená menší cibulka
1 vejce
2 PL pokrájeného čerstvého libečku
2 PL petrželky
sůl
pepř na dochucení
na veselou peřinku:
------------------------
200 ml horké vody
2 PL oleje
3 PL sladká chilli omáčka
3 PL sojové omáčky
1 červená cibule
2 řapíky celeru
1/4 masité žluté papriky
1/4 masité červené papriky
(žampiony - nožky a vnitřky)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, sloupneme a vnitřky společně s nožkou ostřejší kávovou lžičkou vydlábneme.

  2. Zeleninu si nakrájíme, nožky a vnitřky žampionů na plátky, obě papriky a řapíky na širší proužky a cibuli na půl kolečka.

  3. Vložíme do zapékací mísy, mírně osolíme, zakápneme olejem, sojovou a chilli omáčkou a promícháme.

  4. Všechny uvedené suroviny na náplň v míse důkladně promícháme, naplníme do vydlabaných žampionových kloboučků a narovnáme do zapékací mísy na připravenou zeleninu.

  5. Podlijeme horkou vodou, přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby na 45 minut zapéct. Pečeme na ¾ výkon trouby (já mám obyčejnou plynovou). 10 minut před koncem troubu ubereme na poloviční výkon, odstraníme víko a dopečeme.

  6. Podáváme se šťouchanými bramborami,ale jsou dobré i jen s lehce osmaženým a mírně očesnekovaným bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!