Plněné žampiony ve slanině

Recepty, Mleté maso

Suroviny

30 ks menších žampionů
20 dkg plátků anglické slaniny (čím delší plátky, tím líp)
0,5 kg mletého vepřového masa
sůl
pepř
česnek
1 vejce
1 houska z předešlého dne
trochu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Housku natrháme na malé kousky a namočíme jí do mléka. Mezitím si očistíme česnek a žampiony (odřízneme nožičku a odstraníme slupku z kloboučku).

  2. Housky vymačkáme, přidáme k nim maso, celé vajíčko, sůl, pepř a nadrcený česnek. Důkladně propracujeme.

  3. Do každého žampionu natlačíme masovou hmotu a navršíme co nejvíc to půjde, aby nám vznikl kulatý tvar (dolní půlka žampion-horní půlka maso). Obalíme každou takovou kuličku ve slanině, jejíž konce necháme na spodní části žampionu.

  4. Pečeme kolem 50 minut v předehřáté troubě na 170°C (horkovzdušná 150°C).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!