Plněné masové placky v parním hrnci

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g vepřového mletého masa
100 g tvrdého sýru Eidam
1 tvrdý (suchý) rohlík
1/2 dcl mléka
1 vejce
1 PL hořčice
1 menší cibule
sůl
mletý pepř
sušená bazalka
1 uvařený sloupnutý vepřový jazyk

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík nastrouháme na strouhanku, přidáme v mléce rozšlehané vejce a hořčici a necháme chvíli nabobtnat. Pak přidáme mleté maso, nadrobno pokrájenou cibuli, na jemném struhadle nastrouhaný sýr, koření a promícháme.

  2. Uvařený, ve studené vodě sloupnutý vepřový jazyk nakrájíme na 1cm silné plátky. Z masové směsi utvoříme placku, do ní vtiskneme plátek jazyku a přiklopíme další plackou, viz. foto. Zarovnáme do úhledného tvaru a vložíme do nádoby PH, kde jsme předem nalili vodu. Hrnec přikryjeme a paříme 40 minut.

  3. Můžeme podávat jen s chlebem a hořčicí na kousku zeleného salátu nebo ke špenátu, bramborové kaši, čočce - já jsem udělala s červenými fazolemi: osmažila jsem slaninu, cibulku, přidala slabou PL hl.mouky, udělala zásmažku, přidala 1 konzervu červených fazolí, sůl, cukr, trochu octu a 10 minut provařila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!