Plněná zapečená paprika

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 slovenské papriky
1 menší cibule
1 lžička oleje
500 g mletého masa
sůl, pepř
koření na pizzu asi 1 lžička (dle chuti)
1 vajíčko
2 lžíce strouhanky
asi 150 ml vývaru (třeba jen z masoxu)
200 g eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Papriky omyjeme, podélně rozřízneme a očistíme od semen. Oloupeme a drobně pokrájíme cibuli, kterou necháme na oleji zesklovatět.

  2. Mleté maso dáme do mísy, promícháme se solí, pepřem a kořením na pizzu. Vmícháme restovanou prochladlou cibulku. Přidáme vajíčko a nakonec směs zahustíme strouhankou. Vše promícháme.

  3. Masovou směs navrstvíme na připravené papriky a poskládáme je do pekáčku. Papriky podlijeme vývarem a vložíme do vyhřáté trouby - pečeme asi 45 minut.

  4. Pak na papriky rozdělíme nastrouhaný sýr a ještě asi 10- 15 minut dopékáme. Podáváme s bramborem a nebo třeba jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!