Hranolky z červené řepy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

3 větší červené řepy
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
lžičku uzené papriky
na balzamikový dip:
200 g majonézy
1 lžíci balzamikového octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nalijeme olej, přidáme sůl, pepř a uzenou papriku.

  2. Řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky.

  3. Vložíme je do mísy s olejovou marinádou a pečlivě hranolky ze všech stran obalíme.

  4. Vyskládáme na plech s pečicím papírem a pečeme při 180°C asi 35 minut, klidně i déle. Musí hezky ztmavnout, pak jsou výborné.

  5. Já je oproti původnímu receptu ještě po opečení posolila, protože mi to chutnalo víc. Jsou opravdu moc dobré, my si je dali ke grilovaným křidýlkům a moooc jsme si pochutnali. Hledala jsem nějakou netradiční přílohu a tento nápad se mi líbil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!