Plněná vepřová slezina

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

4 vepřové sleziny
cibule
kmín
pepř mletý
4 vajíčka
majoránka
2 sáčky rýže
2 rohlíky
4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové sleziny očistíme a zbavíme tuku, odřízneme 5 cm špičky, které umeleme na jemno s česnekem.

  2. Uvařenou rýži smícháme s vajíčky, kořením, přidáme osmahlou cibulku, na kostičky nakrájené a zaschlé rohlíky a umleté špičky slezin. Touto nádivkou plníme sleziny, nejlépe se to plní na mašince na mletí s nástavcem - hubičkou.

  3. Zavážeme konce a dáme do pekáčku. Pečeme na 180°C, otáčíme a podléváme vodou.

  4. Upečené necháme vychladnout a podélně krájíme. Hodí se na studenou mísu se zeleninou nebo jako teplé k bramborové kaši s okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!