Plněná roláda z mletého masa 1

Recepty, Mleté maso

Suroviny

cca 1 kg mletého masa (může být i mix)
20 dkg anglické slaniny
4 uvařená vejce
4 kyselé okurky
sůl a pepř
zelenina ve sklenici,,Moravanka
majoránka
plnotučná hořčice
česnek - cca 4-5 stroužků
voda
1 vejce do směsi
1 celé vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso ochutíme (sůl, pepř, majoránka). Přidáme česnek a vejce a zpracujeme těsto.

  2. Dáme vařit zeleninu (Moravanku). Pořádně ji propláchnout pod vodou. Vezmeme větší igelitový sáček, který rozstřihneme napůl. Na sáček dáme zpracované těsto (ne úplně do krajů, aby to šlo zabalit.

  3. Plát potřeme hořčicí a poklademe angl.slaninou, vejcem, okurkou a uvařenou zeleninou. Opatrně pomocí sáčku zatočíme. Pevně mokrýma rukama uhladíme, aby roláda nepraskla. Opatrně vložíme do pekáče. Ještě před pečením potřeme vejcem a podlijeme trochou vody. Pečeme do zlaté barvy. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!