Plněná krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová krkovička
uzený bok
Niva
sůl
pepř
hořčice
cibule
nať petržele
rozmarýn
jarní cibulka
koření Pikantní žebírka
sádlo
5 stroužků česneku -rozetřený

Postup přípravy receptu

  1. Asi 1 kg krkovičky vcelku nakrájíme na plátky nějak přes 1 cm silné, ale nedokrojíme, spodek bude vcelku (inspirace z Babicových dobrot), dál už podle sebe.

  2. Jednotlivé plátky listujeme, každý osolíme, opepříme, promažeme hořčicí, česnekem, vkládáme mezi ně uzený bok, kousek Nivy, posypeme nakrájenou petrželí, jarní cibulku, rozmarýn.

  3. Pak plátky sevřeme k sobě, motouzem ovážeme jak roládu, dáme do pekáče na osmaženou cibulku na sádle, posypeme vrch kořením (já dala Pikantní žebírka - koření), podlijeme vývarem nebo vodou. Chvíli jsem nechala dusit na sporáku, pak do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!