Omáčka k uzenému masu

Recepty, Omáčky

Suroviny

trocha oleje na smažení
2 cibule
koření grilovací
pepř černý mletý
sůl (vegeta)
sójová omáčka
hladká mouka
voda na podlití nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, na oleji osmažíme cibuli do zlatova, poté zasypeme hladkou moukou a uděláme tak zvanou jíšku, poté jí zalejeme vodou nebo vývarem dáme koření, co máme rádi (já jsem dal grilovací koření, pepř, vegetu a sójovku).

  2. Poté směs nalejeme na uzené maso a dáme do trouby s uzeným masem.

  3. Do trouby dáme uzené maso s touto směsí na 180-200 stupňů na 30 minut a já nechávám asi 20 minut pod pekáčkem a 10 minut bez pekáčku a s omáčkou se nestane nic, akorát chytne chuť toho uzeného masa je fakt dobrá doporučuji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!