Plec se žampióny a okurkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
2 lžíce slunečnicového oleje
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
200 g žampiónů
3 sladkokyselé okurky
sůl
1 bujón
200 ml mléka
2-3 lžíce hladké mouky
500 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji do mírného zhnědnutí.

  2. Poté podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření.

  3. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme do změknutí masa.

  4. Žampióny oloupeme a s okurkami nakrájíme na menší kousky, nebo plátky.

  5. Jakmile je maso měkké, tak k němu přidáme žampióny, okurky, bujón a dusíme 10 - 15 minut.

  6. V mléce rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme.

  7. Za stálého míchání jí povaříme a vmícháme smetanu.

  8. Nakonec omáčku necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!