Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g filet okouna nilského
přepuštěné máslo
olivový olej
hrubá mořská sůl
10 větších lístků bazalky
5 dkg strouhaného sýru Parmegiano Reggianno

Postup přípravy receptu

  1. Filet z okouna naporcujeme na cca 3 kousky.

  2. V hmoždíři si uděláme pesto z 10 najemno ručně natrhaných lístků bazalky,trošky hrubozrnné mořské soli (soli málo parmezán je hodně slaný) a nastrouhaného parmezánu a dle potřeby olivového oleje cca 1 polévková lžíce.

  3. Potřeme dobře rozetřeným pestem kousky okouního filetu a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.

  4. Filet okouna nakrájený na kousky a obalený bazalko-parmezánovým pestem pomalu opečeme na přepuštěném másle, dokud není maso kompletně propečené a poté necháme odpočinout na pánvičce ve výpeku z přepuštěného másla. Podáváme s vařenou zeleninou, tatarkou a nejlépe čerstvě upečenou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!