Plec plněná vajíčkem, špenátem a estragonem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600-800 g vepřové plece
200 g listového špenátu (čerstvý či mražený)
4 celá vařená vejce
sůl
pepř
estragon

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec si nakrájíme na 4 silnější plátky, které jemně naklepeme a na několika místech nařízneme, aby se při pečení nekroutily.

  2. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme, posypeme estragonem, poklademe listovým špenátem a doprostřed vložíme vajíčko.

  3. Zamotáme do malé roládky a spíchneme špejlemi.

  4. Rozehřejeme si velký nepřilnavý pekáč, maso do něj vložíme a zprudka opečeme několik minut z každé strany. Poté podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a na velmi mírném ohni dusíme asi hodinu a čtvrt. Poté plotnu vypneme a necháme zavřené ještě klidně hodinku i dvě dojít. Podáváme nakrájené na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!