Platýz v krémové marinádě a citrusech
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety platýze (halibuta)
- 1-2 lžíce másla
- 1 lžíce krémového sýru
- 1 lžíce smetany
- 1 lžíce majonézy
- špetka moučkového cukru
- 1 lžíce čerstvé nasekané bylinky (podle chuti - kopr, petrželka, pažitka...)
- 1 citrón
- 1 mandarinka
- sůl
Postup Platýz v krémové marinádě a citrusech
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku rozehřejeme máslo, sýr a smetanu na hladkou omáčku.
Necháme ji trochu vychladnout a prošleháme s majonézou, pár kapkami citrónové šťávy, bylinkou a špetkou cukru.
Ryby osolíme, vložíme do máslem vytřeného pekáčku, potřeme marinádou a necháme cca dvě hodiny odležet.
Povrch poklademe tenkými kolečky citrónu a mandarinky.
Pečeme při 200°C asi 20-25 minut.