Platýz v krémové marinádě a citrusech

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety platýze (halibuta)
1-2 lžíce másla
1 lžíce krémového sýru
1 lžíce smetany
1 lžíce majonézy
špetka moučkového cukru
1 lžíce čerstvé nasekané bylinky (podle chuti - kopr, petrželka, pažitka...)
1 citrón
1 mandarinka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozehřejeme máslo, sýr a smetanu na hladkou omáčku.

  2. Necháme ji trochu vychladnout a prošleháme s majonézou, pár kapkami citrónové šťávy, bylinkou a špetkou cukru.

  3. Ryby osolíme, vložíme do máslem vytřeného pekáčku, potřeme marinádou a necháme cca dvě hodiny odležet.

  4. Povrch poklademe tenkými kolečky citrónu a mandarinky.

  5. Pečeme při 200°C asi 20-25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!