Plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

tenké plátky vepřové pečeně
1 KL majoránky (nejlépe čerstvé)
špetka koření Steak 7 pepřů
několik kapek zelené chilli omáčky (i jiná chilli omáčka)
1 nakládaná chilli paprička (lze i sušená nebo můžeme vynechat) nadrobno pokrájené
strouhaný sýr
sůl
kmín
zelenina na oblohu (já použila sterilovanou kapii)

Postup přípravy receptu

  1. V hrníčku smícháme veškeré ingredience, směs by neměla být vyloženě ostrá a měla by být trochu víc cítit majoránka.

  2. Plátky masa rozložíme, nařízneme po okrajích a jen velmi jemně je dlaní naklepneme.

  3. Vetřeme z obou stran směs koření a necháme chvíli odležet.

  4. Mezitím si nakrájíme na plátky brambory.

  5. Rozpálíme ve 2 pánvích tuk, na 1 vložíme plátky masa, zprudka osmahneme po obou stranách, snížíme teplotu a dosmažíme při opatrném obracení do měkka.

  6. Vypneme plotýnku a zasypeme plátky sýrem.

  7. Pod pokličkou necháme roztavit.

  8. Na 2.pánvi osmažíme osolené a okmínované plátky brambor do růžova. Oboje by nemělo trvat déle jak 8 minut.

  9. Původní představa byla, že uvařím brambory, rozmáčknu dlaní, aby ještě držely tvar a dám upéci do trouby. Z technických důvodů (odchází“ mi trouba) jsem volila tuto méně zdravou variantu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!