Placky plněné kuřecím masem (domácí tortilla)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsní řízky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 červená paprika
- 1/2 zelená paprika
- 1/2 žlutá paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce tatarské omáčky
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 1 nakládaná okurka
- 1/2 hlávky ledového salátu
- 4 tortilové placky:
- 100 g kukuřičné mouky
- 100 g hladké mouky
- lžíce octa
- lžička sádla
Postup Placky plněné kuřecím masem (domácí tortilla)
Postup přípravy receptu
-
Tmavé těsto: z kukuřičné mouky, soli, lžičky octa a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi.
Světlé těsto: Na vále smícháme hladkou mouku se solí. Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu. Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme tuhé vláčné těsto.
Zpracováváme tak dlouho, než se začnou dělat na povrchu těsta bublinky. Rozválíme na kruh o síle listu papíru. Suchou pánvičku na plotýnce rozehřejeme. Na rozpálenou dáváme po jedné placce a opékáme z každé strany asi 10 sekund.
Na tortillách se začnou dělat puchýřky, jejichž vršky můžou zhnědnout, (ale ne celá placka!).
Kuřecí prsa nakrájejte na větší hranolky, osolte, opepřete a restujte na rozehřátém oleji. Přidejte na hranolky nakrájenou papriku, na nudličky cibuli, nahrubo nasekaný česnek a další 2 minuty opékáme. Tatarku smíchejte s nasekanou pažitkou, ledový salát nakrájejte na nudličky.
Na každou tortilu položte nudličky salátu, polijte tatarkou, navrstvěte na ně maso se zeleninou a zabalte. Před podáváním prohřejte tortily asi 5 minut v troubě na 190°C.