Placky plněné kuřecím masem (domácí tortilla)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsní řízky
2 lžíce olivového oleje
1/2 červená paprika
1/2 zelená paprika
1/2 žlutá paprika
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce tatarské omáčky
1 lžíce nasekané pažitky
1 nakládaná okurka
1/2 hlávky ledového salátu
4 tortilové placky:
100 g kukuřičné mouky
100 g hladké mouky
lžíce octa
lžička sádla

Postup přípravy receptu

  1. Tmavé těsto: z kukuřičné mouky, soli, lžičky octa a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi.

  2. Světlé těsto: Na vále smícháme hladkou mouku se solí. Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu. Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme tuhé vláčné těsto.

  3. Zpracováváme tak dlouho, než se začnou dělat na povrchu těsta bublinky. Rozválíme na kruh o síle listu papíru. Suchou pánvičku na plotýnce rozehřejeme. Na rozpálenou dáváme po jedné placce a opékáme z každé strany asi 10 sekund.

  4. Na tortillách se začnou dělat puchýřky, jejichž vršky můžou zhnědnout, (ale ne celá placka!).

  5. Kuřecí prsa nakrájejte na větší hranolky, osolte, opepřete a restujte na rozehřátém oleji. Přidejte na hranolky nakrájenou papriku, na nudličky cibuli, nahrubo nasekaný česnek a další 2 minuty opékáme. Tatarku smíchejte s nasekanou pažitkou, ledový salát nakrájejte na nudličky.

  6. Na každou tortilu položte nudličky salátu, polijte tatarkou, navrstvěte na ně maso se zeleninou a zabalte. Před podáváním prohřejte tortily asi 5 minut v troubě na 190°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!