Pizzarellky
Recepty, PizzySuroviny
- 200 g celozrnné pšeničné mouky
- 150 ml vody
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky fruktosy
- 10 g droždí
- Náplň:
- 6 lžic rajčatového pyré
- 6 cherry rajčátek
- 6 sušených rajčat
- 2 žluté papriky
- 6 stroužků česneku
- 2 mozzarelly
- 100 g šunky
- čerstvá bazalka
Postup Pizzarellky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nalijeme vodu s cukrem a rozdrobíme droždí. Promícháme tak, aby se rozpustilo. Přidáme olej a sůl. Na vodu nasypeme mouku, abychom hladinu zcela zakryli. Nyní začneme postupně smíchávat mouku s vodou až vypracujeme pružné hladké těsto.
Zabalíme do silnější vrstvy potravinové fólie a necháme minimálně 12 hodin v lednici. Poté těsto opatrně propracujeme na pomoučněném vále. Vyválíme tenký plát, vykrojíme kolečka a poklademe na pečící papír.
Troubu si dáme předehřát na 220°C. Pizzu potřeme pastou (rozmixovaná sušená a čerstvá rajčata s pyré), posypeme proužky papriky, šunkou, plátky česneku a navrch dáme mozzarellu a čerstvou bazalku. Pečeme 15 minut dokud pizzarellky nezezlátnou a náplň začne bublat.